Om Bambus

Bambus er et relativt nyt materiale på markedet, som har mange naturlige kvaliteter, der egner sig perfekt til strømpe fabrikation. På et mikroskopisk niveau har bambus en rund og glat overflade, som bevirker, at det er meget blidt mod huden. Bambus strømper er derfor så naturligt bløde, at du er nødt til at føle dem på foden for at tro det. Bambus køler naturligt 2-3 grader i varmt vejr, men er samtidig dejlig varme i koldt vejr, fordi dens mikro fibre struktur er fyldt med små mikroskopiske revner og huller. Disse revner og huller fjerner fugt væk fra huden og holder fødderne friske og tørre, hvilket gør bambusstrømpen 3-4 gange mere sved absorberende end bomuld strømper og hermed mindskes risikoen for sure og ildelugtende tær.

smiley-nose

Bambus stof er en naturlig tekstil, fremstillet af papirmasse fra bambus græs. Bambus stof er stigende i popularitet, pga. af de mange unikke egenskaber. Bambus stof er let, har fremragende fugtspredende egenskaber og er til en vis grad antibakteriel. Brugen af ​​bambus fiber til tøj er igennem det 20 århundrede blevet udviklet og forfinet af flere kinesiske selskaber. Mange mennesker, der lider af allergiske reaktioner over for andre naturlige fibre, såsom uld eller hamp, kan med fordel bruge bambus, da fiberen er naturlig glat og blød uden kemisk behandling.

Bambus_mark

Bambus stof er et meget bæredygtige tekstil, da bambus planten er meget hurtig voksende og normalt ikke kræver brug af pesticider og herbicider til at trives. Som et resultat, kan plantager nemt holdes økologiske og genplantes årligt til at genopbygge bestandene. Desuden har bambus et massivt rodnet, der blandt andet forhindrer den ødelæggende jorderosion i udsatte områder og så kan bambusplanten gro steder, hvor det ikke er forholdsmæssigt fornuftigt at dyrke afgrøder til fødevarer.